sliac.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí

Vyhľadaj PSČ - poštové smerové číčla

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

Bugár hovorí o historickom okamihu, Slovensko vykročilo na cestu k návratu spravodlivosti
Bratislavskí taxikári protestovali pri ministerstve dopravy, vadí im podnikanie konkurencie
Video: Astronauti z ISS vystúpili do kozmu, stanicu pripravili pre komerčné vesmírne lode
Británia predstavila plán, ako ukončí nadradenosť zákonov Európskej únie
Basgitarový mág Thundercat predstaví Slovensku špičkový album Drunk
Dominika Cibulková ostane svetovou štvorkou, rozhodla o tom prehra Halepovej
Foto: Hygienici upozorňujú na nebezpečné sérum na rast rias

Recept dňa

Orechové rezy

Piškótové cesto:
5 vajec
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva

Cesto z bielkov:
8 bielkov
300 g kryštálového cukru
250 g sekaných orechov
100 g hrozienok

Krém:
4 žĺtky
2 vajcia
200 g práškového cukru
2 ČL uvarenej kávy
120 g masla
350 g Palmarínu

Vajcia vyšľahajte s cukrom. Pridajte vodu, kypriaci prášok, múku a premiešajte. Cesto dáme na vymastený plech a upečte. Po vychladnutí naň natrite plnku, prikryte ju vrchnou stranou vychladnutého bielkového cesta.

Cesto z bielkov: Bielky s cukrom vyšľahajte nad parou dotuha. Pridajte orechy, hrozienka a premiešajte. Plech vyložte papierom na pečenie, potrite olejom a vysypte mletými orechmi zmiešanými so strúhankou. Cesto naň rozotriete a pečte pri teplote 120 °C asi 30 min.

Plnka: Žĺtky, vajcia, cukor a kávu šľahajte nad parou. Po vychladnutí pridajte maslo, Palmarín a spolu vyšľahajte.

Dobrá rada

Odblanenie pečene

Pred úpravou ponoríme pečeň na minútku do horúcej vody.

Stavebník

Vlastnosti hlinených stavebných materiálov

Vlastnosti hlinených stavebných konštrukcií a materiálov je možné rozdeliť do niekoľkých kategórií. Okrem mechanických, fyzikálnych a tepelno-technických vlastností hrá dôležitú úlohu hľadisko ekologické, estetické a pocitové.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang